LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ανύπαρκτα τα μέτρα υγιεινής στα Τμήματα

Να εφοδιάζονται με υλικά προστασίας κατά τους ελέγχους αλλοδαπών καλεί τους αστυνομικούς που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις αυτές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία, παράλληλα, κάνει λόγο για ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας από την υπηρεσία.

«Οι συνάδελφοι που απασχολούνται, να είναι πλήρως εφοδιασμένοι, τουλάχιστον με σχετικές μάσκες......

 ή και ειδικές φόρμες, εφόσον τούτο θεωρείται σκόπιμο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, και τονίζει ότι δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα Αστυνομικά Τμήματα και τα κρατητήρια.

«Στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών όσο και στα αστυνομικά κρατητήρια, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι αποσπασματικά έως ανύπαρκτα», τονίζει.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι και ο θεσμός του «Ιατρού εργασίας», αναγκαίος όρος λειτουργίας οποιασδήποτε σύγχρονης εταιρείας ή οργανισμού, για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί έννοια άγνωστη.
«Εδώ και δυο χρόνια, καίτοι έχει ζητηθεί μετ' επιτάσεως εκ μέρους μας να τύχει εφαρμογής και στο χώρο μας με προσλήψεις αναγκαίου αριθμού ιατρών, οι αρμόδιοι χάνονται στις διαδικασίες, καίτοι ο αστυνομικός παραμένει εκτεθειμένος σε νέους κινδύνους, αλλά και απροστάτευτος στις χρόνιες επαγγελματικές ασθένειες», αναφέρει.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι «είναι αδιανόητο να δηλώνεται από τον υπουργό Υγείας ότι “το 35% των χρηστών ναρκωτικών στην Ομόνοια είναι οροθετικοί και εμείς έχουμε γίνει παρατηρητές όλο αυτό το χρονικό διάστημα” και την ίδια ώρα να μην αρθρώνεται λέξη για τους κινδύνους που διατρέχουν οι αστυνομικοί που αστυνομεύουν την περιοχή.

Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να σταματήσει η υποτίμηση και η υποβάθμιση της ζωής του Έλληνα Αστυνομικού.Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ψηφίζονται για να εφαρμόζονται και όχι για να μας κάνουν να εφησυχάζουμε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου