LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Aνακοίνωση Επιτροπής Αγώνα κατά της ίδρυσης κέντρου κράτησης στη Νεάπολη

Ο κ. Χρυσοχοΐδης με απόλυτη προχειρότητα, βεβιασμένα και μάλιστα ελάχιστο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του ανακοίνωσε τη δημιουργία κράτησης μεταναστών στη Νεάπολη. Η κοινωνία της Νεάπολης αντέδρασε άμεσα και σθεναρά.Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προχωρήσει το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Νεάπολη και χωρίς την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζεται στο Στρατόπεδο της Νεάπολης, που ήταν ο πρώτος στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη, η προσπάθεια να γίνουν κάποιες εργασίες υποδομής (ΟΤΕ, ΔΕΗ ..). Σήμερα Τρίτη πρωί στάλθηκε υπηρεσία χαρτογράφησης του στρατού για μετρήσεις, προκειμένου ..........


να χρησιμοποιηθεί άμεσα το στρατόπεδο.

Η Κοινωνία της Νεάπολης είναι ανάστατη.

Είναι αδιανόητο ένα θέμα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο για τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίζεται με τέτοια σκληρότητα και ανευθυνότητα εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας. Ο Υπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τέτοια Κέντρα χωρίς τη θέληση των τοπικών κοινωνιών και χωρίς τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική εξουσία.

Αν ο Υπουργός παρακάμψει την Κοινωνία της Νεάπολης, που εδώ και τρεις εβδομάδες λέει καθαρά »ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ» και αγωνίζεται σθεναρά προς κάθε κατεύθυνση, οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν άμεσα .

Το στρατόπεδο περιφρουρείται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Εμείς οι πολίτες της Νεάπολης στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποφασίζει για τον τόπο μας, ερήμην μας.



Όλοι μαζί στον αγώνα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.



Νεάπολη 03/04/2012

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου