LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μια βόλτα στο σούρουπο της Κηφισιάς...

Στους δρόμους της παγωμένης Κηφισιάς, ενώ ο ήλιος χανόταν πίσω από την Πάρνηθα, δύο ψιλόλιγνες φιγούρες, ντυμένες σπορ, περπατούν και συζητούν. Ο ένας είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς και ο άλλος είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος του κόμματος Δ.Αβραμόπουλος.
Που φαίνεται διάλεξαν αυτό το παγωμένο σούρουπο του Νοέμβρη για να "ξεπαγώσουν" τις σχέσεις τους, οι οποίες φημολογείται ότι εσχάτως είναι υπέρ το δέον "παγωμένες"........

Μια βόλτα, στους δρόμους της Κηφισιάς, όπου μένουν και οι δύο, μια τυχαία (;) φωτογραφία (που δημοσιεύθηκε στο 24h.gr) και τελικός προορισμός το υπέροχο, αλλά απέριττο σπίτι του Α.Σαμαρά, όπου η πάντα καλοσυνάτη και ευγενική σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ., Γεωργία τους προσέφερε κάτι ζεστό για να συνέλθουν από την παγωνιά της βόλτας στην μελαγχολική φθινοπωρινή Κηφισιά.

Θέματα προς συζήτηση πολλά: Κατ'αρχήν με την κοινή δημόσια εμφάνιση έπρεπε να πάψει η παραπολιτική φιλολογία που ήθελε τους δύο άνδρες να διαφωνούν ριζικά σε ότι αφορά την διαχείριση του θέματος του Μνημονίου στην περίοδο πριν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Έπειτα να διαψευσθούν οι φήμες που ήθελαν τον Δ.Αβραμόπουλο να βρίσκεται "με το ένα πόδι" εκτός Ν.Δ. και να ακολουθεί τον δικό του πολιτικό δρόμο. Υπήρχε και η πρόσφατη σύγκρουση του Δ.Αβραμόπουλου με τον Σ.Δήμα για την αντιπροεδρία που ανάγκασε τον Α.Σαμαρά να παραιτηθεί της αντιπροεδρίας και να διασωθεί ο Θ.Πάγκαλος.

Και βέβαια συζήτησαν και τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον: Ο Α.Σαμαράς δέχεται την πίεση της Γερμανίας για να τον «τσαλακώσει» προσωπικά, να τον ταπεινώσει (χρησιμοποίησε ακριβώς την λέξη «humiliate» (ταπείνωση) στην πρόσφατη συνάντηση των τριών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια για να χαρακτηρίσει την πρόθεση της Γερμανίας σε ότι αφορά την απαίτησή τους να υπογράψει προκαταβολικά την αποδοχή των απαιτήσεων που όλοι … αγνοούν).

Η πίεση αυτή την Γερμανίας μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης εξελίξεων. Και ήθελε την άποψη του Δ.Αβραμόπουλου.



Μην ξεχνάμε ότι στον Αβραμόπουλο χρωστά πολλά γιατί «καθάρισε» την κούρσα μέσα στη Ν.Δ. όταν πρότεινε αυτός την άμεση εκλογή από τον λαό και η αλαζονική Ντόρα το δέχθηκε αρνούμενη να πιστέψει ότι η βάση της Ν.Δ. θα προτιμούσε τον Αντώνη από αυτή.

Βέβαια σήμερα οι πολιτικές απόψεις των δύο ανδρών αποκλίνουν. Ο Αντώνης, όσο και αν έκανε υποχωρήσεις στην πρόσφατη επιλογή Παπαδήμου και την συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση αυτή, δεχόμενος μεγάλη επικοινωνιακή πίεση, έχει «κόκκινες γραμμές», ισχυρές μέσα του. Επιμένει να μιλάει για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει. Αλλά παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες, πρέπει να του αναγνωριστεί ότι αρνείται να συμβιβαστεί απόλυτα

Εκείνο το «Εμπρός να τελειώνουμε, φωνάξτε τον Παπαδήμο» της σύσκεψης των τριών στο προεδρικό φανερώνει απλά την ρομαντική μοιρολατρική αποδοχή του αναπόφευκτου.
Από την άλλη η Δ.Αβραμόπουλος ως διπλωμάτης είναι άνθρωπος των «μέσων γραμμών». Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το που κατέληξε η συζήτηση και η βόλτα στην παγωμένη Κηφισιά…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου