LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τα χουντικά στοιχεία της Ευελπίδων

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας , Δημήτρη Αβραμόπουλου για τα όσα προκλητικά γεγονότα συνέβησαν την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου στη Σχολή Ευελπίδων.....


Το χρονικό της χουντικής έξαρσης

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Επετείου της 17ης Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής και μετά την ανάγνωση της ημερησίας διάταξης που εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κι αφού αποχώρησαν οι αξιωματικοί, ο αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής, Χρήστος Φαραντάτος διέταξε συναδέλφους του να προσέλθουν στο βήμα και να τραγουδήσουν τον ύμνο της Απριλιακής Χούντας, πράγμα το οποίο και έγινε όπως αναφέρει το «Βήμα».

Νωρίτερα, την 28η Οκτωβρίου ο νεαρός εύελπις είχε παρακούσει τις διαταγές και παρέλασε με ομάδα συμφοιτητών του στη Θεσσαλονίκη, τραγουδώντας το γνωστό άσμα «Μακεδονία Ξακουστή».
Η αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό και μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Όπως επίσης αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΕΘΑ, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Α/ΓΕΕΘΑ να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας - αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και κοινωνία.

Άμεσα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να εξεταστεί το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα, ενώ ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου