LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αυξάνεται κι άλλο το χρέος. Στα 360 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο

Νέο άλμα στα 360,3 δις ευρώ σημείωσε το ελληνικό χρέος στο τέλος Σεπτεμβρίου από 353,6 δις ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα, στα τέλη Ιουνίου. Και από περίπου 300 δις ευρώ στο τέλος του 2009!!! Πρόκειται για το χρέος σε απόλυτους αριθμούς, γιατί να συγκριθεί με το διαρκώς ....................

συρρικνούμενο ΑΕΠ- λόγω ύφεσης- τότε προκύπτει μεγαλύτερη αύξησή του που ξεπερνά το 160% του ΑΕΠ, ήδη από τον Σεπτέμβριο.


Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι τα δάνεια από το Μηχανισμό Στήριξης φτάνουν τα 65,166 δις ευρώ, (εγγυημένα με ελληνική περιουσία και σε Αγγλικό Δίκαιο), ενώ 276,3 δις ευρώ χρέους είναι σε ομόλογα και βραχυπρόθεσμους τίτλους. Ποσοστό 37% του δημοσίου χρέους έχει διάρκεια μικρότερη του ενός έτους, ποσοστό 28,6% διάρκεια μικρότερη ή ίση με τρία χρόνια και ποσοστό 34,4% του χρέους αφορά σε διάρκειες άνω των 5 ετών.
Ουσιαστικά η δανειακή σύμβαση άλλαξε το χρέος, από ομολογιακό χρέος σε ελληνικό δίκαιο σε διακρατικό θεσμικό χρέος το οποίο είναι αδύνατον να «κουρευτεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου