LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εξάρθρωση σπείρας παράνομου τζόγου στη Θεσσαλονίκη

 Η εγκληματική ομάδα που είχε ως έδρα της την Θεσσαλονίκη και είχε στήσει μια εξαιρετικής οργάνωσης αλλά και μεγέθους μηχανής εξαπάτησης μέσω παράνομων τυχερών παιχνιδιών, δρούσε επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Τα τυχερά παιχνίδια όμως μόνο τυχερά δεν αποδείχτηκαν για τα εθισμένα στο τζόγο θύματα......



Τα τυχερά παιχνίδια όμως μόνο τυχερά δεν αποδείχτηκαν για τα εθισμένα στο τζόγο θύματα της απάτης, αφού, μέσω του κατάλληλου λογισμικού, τόσο οι συντελεστές κέρδους όσο και ο χρόνος που «έδιναν» χρήματα, ήταν απολύτως υπό έλεγχο και συγκεκριμένα υπό τον έλεγχο των «υπευθύνων» της καλοστημένης μηχανής.

Η οργάνωση λειτουργούσε από το 2008 και είναι ενδεικτικό της «επιτυχίας» της το ότι μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια τα κέρδη που αποκόμισε υπολογίζονται σε όχι λιγότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ !
Στη δράση της όμως μπήκε τέλος, καθώς μετά από έρευνες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 20 άτομα εκ των οποίων και ένας 51χρονος ο οποίος ανήκε στα τρία ηγετικά της μέλη.
 Επίσης συνελήφθησαν και 11 ηλικιωμένα άτομα που εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι ώστε οι πραγματικοί υπεύθυνοι να μπορούν να ξεφεύγουν από το νόμο, καθώς και οκτώ πελάτες που εκείνη την ώρα έπαιζαν.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όλα τα ηγετικά μέλη ήταν ελληνικής υπηκοότητας και τα υπόλοιπα δύο που αναζητούνται 48 ετών.  Οι περιοχές της συμπρωτεύουσας στις οποίες είχαν απλώσει τα δίχτυα τους ήταν Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Νεάπολη, Κορδελιό, Σταυρούπολη, Τούμπα, Ανάληψη,) 

Τα τρία «ηγετικά μέλη» της ομάδας είχαν εγκαταστήσει ειδικό κρυφό λογισμικό στους υπολογιστές των καταστημάτων ενώ σε μιά αποθήκη στο κέντρο της πόλης είχαν εγκαταστήσει κεντρικούς Η/Υ - Server , που επικοινωνούσαν με τους αντίστοιχους στο κάθε ένα από τα καταστήματα.  Με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση μέσω διαδικτύου είχαν την τεχνική δυνατότητα να καθορίζουν τόσο το ποσοστό κέρδους όσο και το πότε κάποιο τυχερό παιχνίδι θα απέδιδε στον παίκτη τα κέρδη.

 Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα ημερήσια κέρδη ανά κατάστημα ήταν από 300 έως 2.000 ευρώ τα 4 εκατομμύρια ευρώ που προαναφέραμε μάλλον είναι σύμφωνα με …συντηρητικούς υπολογισμούς.  Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  - 130 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές - Μεγάλος αριθμός καταγραφικών μηχανημάτων - Τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι - Πληθώρα χειρόγραφων σημειώσεων με καταστάσεις παικτών-πελατών - Χρηματικό ποσό 2.140 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου