LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Κατεβάζει διακόπτες η χώρα


Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να τεθεί η χώρα την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς, ένας προς ένας, οι διάφοροι κλάδοι ανακοίνωσαν συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας στην 24ωρη απεργία.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα  Τρίτη , τα τρόλεϊ δεν θα κινούνται μεταξύ 11:00 – 16:00. Την ΄΄΄΄

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ, και έτσι τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 09:00 – 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00. Στο μεταξύ, έως και το βράδυ της Τρίτης αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από τα μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός).
Κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου λόγω 24ωρης απεργίας των μελών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Την ίδια μέρα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά και στην εμπορική λειτουργία των λιμανιών, αναμένεται να προκαλέσει η 24άωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς τη συμμετοχή σε αυτήν έχουν αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων (ΠΕΠΡΝ).
Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, τα πλοία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.
Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν μέρος στην γενική απεργία της Τετάρτης 20/2/2013 που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Θα προηγηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους και θα ακολουθήσει συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Σε ό, τι αφορά τη συμπρωτεύουσα, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κάλεσε τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία, δίνοντας το παρόν στη συγκέντρωση στις 10:30 της Τετάρτης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι δικηγόροι όλης της Ελλάδας, την Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, όπως επίσης και οι εφοριακοί όλης της χώρας.
Με απόφαση των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών, όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.
Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου