LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Διακινητής έριξε στα βράχια σκάφος με 38 λαθρομετανάστες

Τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. συνέλαβε 20χρονο αλλοδαπό διακινητή που αποβίβασε κοντά στις ακτές της νήσου Φαρμακονησίου 16 άτομα με πλαστική λέμβο.
Ο 20χρονος αλλοδαπός διακινητής παραδόθηκε στη Λιμενική Αρχή Λέρου από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και πρόκειται να προσαχθεί, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του......


 Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω. Η λέμβος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση.  
Επίσης, μετά από συντονισμένη περιπολία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με κλιμάκιο στελεχών του Υπολιμεναρχείου Σύμης που περιπολούσε στη νησίδα «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ», βορειοανατολικά της νήσου Σύμης εντοπίσθηκε φουσκωτό σκάφος χωρίς φανούς σήμανσης να κατευθύνεται σε ακρωτήριο βόρεια της νησίδας «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ».
Άμεσα, βοηθητική λέμβος του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και ταχύπλοο σκάφος με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης προσέγγισαν το ύποπτο σκάφος διαπιστώνοντας ότι επέβαινε σε αυτό μεγάλος αριθμός ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων επιχειρούσαν να αναρριχηθούν σε απόκρημνη ακτή.
Παρά τις επανειλημμένες εντολές των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους, με αποτέλεσμα το ύποπτο σκάφος, μετά από επικίνδυνους ελιγμούς, να προσκρούσει στα βράχια και στη συνέχεια να βυθιστεί.
Στη συνέχεια οι 38 αλλοδαποί επιβαίνοντες μαζί με τον αλλοδαπό χειριστή – διακινητή περισυνελέγησαν από θάλασσα και ξηρά, επιβιβάσθηκαν στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και οδηγήθηκαν σε χώρο πλησίον λιμένα Σύμης, όπου παραμένουν φρουρούμενοι. Ο 23χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη και κρατείται προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου