LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Εικόνα διάλυσης της ΕΛΑΣ περιέγραψε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την παραλαβή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφήνοντας έτσι βαρύτατες αιχμές για τον προκάτοχό του Χρήστο Παπουτσή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφάνισε την ομάδα ΔΙΑΣ ως σχεδόν διαλυμένη με μεγάλο τμήμα του δυναμικού της να έχει επιστρέψει στα γραφεία αντί να βρίσκεται στους δρόμους.

Πριν από 18 μήνες, είπε, φεύγοντας από το υπουργείο, άφησε στην ομάδα ΔΙΑΣ προσωπικό 2.000........

 ανδρών και γυναικών και υποδομή αποτελούμενη από 1.000 και πλέον μοτοσυκλέτες.
Τώρα, όπως ο ίδιος υποστήριξε, πληροφορείται ότι απέμειναν 1.300 αστυνομικοί ενώ 700 βρίσκονται σε γραφεία. Αναρωτήθηκε μάλιστα σε ποιά γραφεία βρίσκονται οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Θα βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσοχοϊδης τονίζοντας ότι από αύριο θα αναλάβουν υπηρεσία στους δρόμους, εκτός από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, και άλλοι 1.000 αστυνομικοί».

Αναφερόμενος στο κέντρο της Αθήνας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Στο παρελθόν έχω στείλει πάρα πολλές επιστολές στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δυστυχώς δεν βρήκαμε λύσεις. Χρειάζονται συνέργειες για το κέντρο της Αθήνας. Τώρα μάλιστα που δεν υπάρχει κέντρο Αθήνας. Το ζήτημα αποτελεί για μας ύψιστη προτερταιότητα».

Προανήγγειλε, μάλιστα, συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, προκειμένου να αναλάβουν από κοινού δράση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι εκλογές κρίνουν και τις κρίσεις στην Αστυνομία

Μετά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις κρίσεις στην Αστυνομία, δήλωσε ότι θα εξαρτηθούν από την ημερομηνία των εκλογών. «Αν μετά την ολοκλήρωση του PSI προχωρήσουμε σε εκλογές, οι κρίσεις θα γίνουν μετά τις εκλογές, ενώ αν παραταθεί η θητεία της σημερινής κυβέρνησης πιθανόν να προχωρήσει η διαδικασία για τις κρίσεις», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου