LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η καταποντισμένη χωματερή της Άνδρου


Στο ρέμα της Σταυροπέδας στην Ανδρο συνεχίζει να ρίχνει τα απορρίμματα ο δήμος του νησιού, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον, όπου σακούλες σκουπιδιών και στραγγίσματα καταλήγουν στην παραλία του Σχοινιά!
Κάποτε στις γύρω περιοχές καλλιεργούνταν αμπέλια και οι λουόμενοι απολάμβαναν τα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Σήμερα, ωστόσο, η περιοχή δίπλα στη χωματερή βρίσκεται σε καραντίνα.

Δύο μήνες μετά την κατάρρευση της παράνομης χωματερής, η οποία βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο (!), τα απορριμματοφόρα του δήμου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που γυρίστηκε στις 4 Απριλίου, συνεχίζουν να αδειάζουν τόνους αποβλήτων, αψηφώντας τους κινδύνους που προκαλεί η ρύπανση της περιοχής.


Από τις 22 Φεβρουαρίου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η ανάθεση μελέτης για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), αλλά η απουσία εναλλακτικών λύσεων παρατείνει τη λειτουργία της χωματερής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόρριψη των αποβλήτων έγινε κατόπιν άδειας που δόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για υγειονομικούς λόγους, καθώς για δύο μήνες (μετά την κατάρρευση της χωματερής) τα σκουπίδια στοιβάζονταν στους κάδους εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου