LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την πλήρη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., με μείωση των οργανικών θέσεων και καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, κατά την ομιλία του στο 22ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ). 
«Μέχρι τώρα άκουγα παντού λείπει προσωπικό. Τώρα δεν λείπει προσωπικό, 61.000 είναι υπεραρκετός αριθμός. Χρειαζόμαστε λιγότερο προσωπικό», με διαφορετική διάρθρωση και εκπαίδευση, υποστήριξε ο υπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την αποτελεσματικότητα



 του νέου οργανογράμματος, μόλις αυτό οριστικοποιηθεί και τεθεί σε εφαρμογή.

Στην ομιλία του, ο κ. Δένδιας δήλωσε υπερήφανος που έχει την πολιτική ευθύνη για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ παράλληλα αναγνώρισε τον άδικο χαρακτήρα των περικοπών στους μισθούς των στελεχών της, παρ' όλο όπως είπε, που ο ίδιος ψήφισε το σχετικό ν/σ.

«Ο βασικός μισθός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, 1698 ευρώ ακριβώς», ανέφερε ενδεικτικά, «είναι μια λανθασμένη επιλογή κατανομής των βαρών στην ελληνική κοινωνία. Δεν αντιστοιχεί σε αυτό που πράττετε και σε αυτό που σας ζητείται» και ήδη, γνωστοποίησε, «υπάρχει μία συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών πάνω σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη διόρθωση ορισμένων πραγμάτων μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών».

Με αφορμή εξάλλου το πρόσφατο επεισόδιο σε βάρος αξιωματικών της Αστυνομίας στην Κρήτη, με πρωταγωνιστή το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Δένδιας ήταν σαφής: «Η αλήθεια του έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ' αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και δια πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο... Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει εφόσον παρανομεί το μέλος του κοινοβουλίου εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση», ξεκαθάρισε, «είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας».

Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα της παράνομης μετάναστευσης, το οποίο, όπως είπε, κατ' ουσίαν επωμίζεται η Ελληνική Αστυνομία «Εσείς το χειρίζεστε. Εσείς είναι η πρώτη φορά που παρέχετε αντιμετώπιση στο πρόβλημα, που εκτελείτε ένα σχεδιασμό, άνευ του παραμικρού ανταλλάγματος γι' αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου