LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Θερμικές κάμερες στον Εβρο

Στήνεται Φράγμα με  θερμικές κάμερες στα ελληνοτουρκικά οι οποίες θα δίνουν ζωντανή εικόνα  στο κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο είναι ήδη έτοιμο ,για τυχόν κινήσεις λαθρομεταναστών που θα επιχειρούν να περάσουν στην χώρα μας.
Αυτό σημαίνει ότι οι  αρχές ασφαλείας θα επεμβαίνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, αφού θα εντοπίζεται το πρόβλημα σε χρόνο μηδέν και θα ξεκινούν οι μονάδες άμεσα τη δράση τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η αποκάλυψη των θερμικών.............

 ιχνών των λαθρομεταναστών θα μπορεί να αποτυπώνεται όταν είναι ακόμα στο τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα να τους ειδοποιούμε για την ανοχή ή αβλεψία ή λάθος – «θέτοντας προ των ευθυνών τους και τις τουρκικές αρχές» είπε ο κ. Παπουτσής στην Βουλή .

«Αυτά τα συστήματα συνδυάζονται με το αποτρεπτικό εμπόδιο του φράκτη στον Έβρο, που αναμένεται εντός 5 μηνών να είναι έτοιμο, καθώς μόλις τις προηγούμενες μέρες υπεγράφη η σχετική σύμβαση». Το σύστημα των θερμικών καμερών ανακοινώθηκε οτι θα εγκαινιαστεί επισήμως «τις επόμενες ημέρες»

Η χρηματοδότηση είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια. Για το 2012 έχουν εξασφαλισθεί 42 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για προμήθειες σύγχρονου εξοπλισμού τεχνικών μέσων και πλοίων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είπε ο υπουργός.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, στις 10:00 το πρωί, θα εγκαινιάσουν το Επιχειρησιακό Κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου