LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Επιχείρηση σε 4 χώρες για κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών


Κοινή επιχείρηση με την κωδική ονομασία Pakoul πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο για την εξουδετέρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.Συνελήφθησαν, προ τριημέρου 6 άτομα.Οι λαθρομετανάστες προωθούνταν σε χώρες της Ευρώπης με φορτηγά αυτοκίνητα και από τα έως σήμερα στοιχεία υπολογίζεται, ότι κύκλωμα απεκόμιζε σημαντικά ποσά, δεδομένου ότι εισέπραττε, κατά μέσο όρο, περίπου 10.000 ευρώ και κάθε άτομο.Στο κύκλωμα δραστηριοποιούντο, κυρίως, Αφγανοί, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ως ...............


μεσολαβητές Κούρδους και Λιθουανούς και διακινούσαν, με διάφορους τρόπους, έως και 10 λαθρομετανάστες την ημέρα.

Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται, τους τελευταίους μήνες του 2010, από τη Γαλλική Συνοριακή Αστυνομία και τον Ανακριτή στη Λιλ, της Γαλλίας.
Μόλις διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν και σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε, εισαγγελείς, ανακριτές και αστυνομικοί, από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκαν για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Επίσης, η Eurojust και η Europol παρείχαν συνεχή αναλυτική υποστήριξη, προς τους εισαγγελείς, ανακριτές και αστυνομικούς.
Κατά την ταυτόχρονη επιχείρηση, με την έκδοση αντιστοίχων ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, συνελήφθησαν και ανακρίνονται 2 μέλη της οργάνωσης στη Γαλλία, 1 στην Ελλάδα, που φέρεται από τα έως τώρα στοιχεία ως ο οργανωτής του δικτύου, 2 μέλη στο Βέλγιο και (1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έγιναν πολλές κατ' οίκον έρευνες, σύμφωνα με τις δικονομικές εγγυήσεις κάθε χώρας, στις πολλές εναλλασσόμενες κατοικίες των υπόπτων σε διάφορες κεντρικές πόλεις και τοποθεσίες των παραπάνω χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου