LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Οβίδες από το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας φαίνεται ότι έπληξαν νησί, το οποίο ανήκει στη Νότια Κορέα. Οι Νοτιοκορεάτες στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά. Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνουν λόγο για κατοικίες που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες από τις οβίδες............


Ενας νοτιοκρεάτης στρατιώτης σκοτώθηκε,ενώ 14 στρατιώτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο βομβαρδισμός γύρω από το νησί της Νότιας Κορέας φαίνεται ότι σταμάτησε, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN.
Προηγουμένως, ο στρατός της Νότιας Κορέας έστειλε μήνυμα στη Βόρεια Κορέα να παύσει τα πυρά του πυροβολικού.
Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των κατοίκων του νησιού και υλικές ζημίες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το νησί βρίσκεται δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην Κίτρινη Θάλασσα.

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού τέθηκε ο στρατός της Νότιας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας, ενώ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ.
Το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ μπακ δήλωσε ότι προσπαθεί να εμποδίσει την κλιμάκωση της ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα σε μεγαλύτερης κλίμακας σύρραξη, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Το τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι η Σεούλ προειδοποίησε για ισχυρότερη απάντηση, εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις προκλήσεις.
Συμφωνα με κάτοικο του νησιού Γεοπγιεόνγκ, πενήντα περίπου οβίδες έπεσαν στο νησί. «Μας έδωσαν εντολή με τηλεβόες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας», είπε οι Λι Γιόνγκ-Σικ, κάτοικος του νησιού που βρίσκεται στην Κίτρινη Θάλασσα, μία ζώνη την οποία διεκδικούν και τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, όπου κατά το παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά.
Η νοτιοκορεατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί, από όπου υψωνονται στήλες καπνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου