LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρέμπορων υγρών καυσίμων

Η Μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων με εικονικά τιμολόγια και παραστατικά αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη  έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και συλλογή πλήθους στοιχείων, τα οποία οδήγησαν σε οργανωμένες ομάδες που δραστηριοποιούνταν .......


κατά βάση στη Δυτική Αττική.Εξαρθρώθηκαν τρεις σπείρες και συνελήφθησαν 10 άτομα, από 24 έως 81 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας, για απάτη μέσω υπολογιστή, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα παρόμοια αδικήματα.

Kιου Μανούρας χρήστος- Εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ

 Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και άτομα, τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για σοβαρές υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων. Ακόμη αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα. Επίσης οι διαφυγόντες φόροι, τέλη, κλ.π εισφορές εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
 «Οι συλληφθέντες είναι πρόεδροι, διαχειριστές, νόμιμοι εκπρόσωποι ή υπάλληλοι εταιρειών και επιχειρήσεων εμπορίας και διάθεσης υγρών καυσίμων.


Οπως προέκυψε τα τρία  κυκλώματα δρούσαν είτε αυτοτελώς, είτε συνεργαζόμενα μεταξύ τους και εμπορευόντουσαν παράνομα μεγάλες ποσότητες λαθραίων καυσίμων, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της εικονικής τιμολόγησης και της έκδοσης ανακριβών ή ψευδών φορολογικών παραστατικών.

 Για τη διάθεση των καυσίμων στην αγορά χρησιμοποιούσαν «συνεργαζόμενα» πρατήρια ή επιχειρήσεις υγρών καυσίμων καθώς και πρατήρια εμφανούς ή «αφανούς» ιδιοκτησίας μελών των κυκλωμάτων ή συνεργατών τους».

Μάλιστα  σε τέσσερις περιπτώσεις δεν δίστασαν  να καταγγείλουν στις  Αρχές εικονικές ληστείες και κλοπές, όπου τα «αφαιρεθέντα» αντικείμενα ήταν ταμειακές μηχανές και φορολογικά στοιχεία, προκειμένου να αποκρύψουν εισπράξεις και άλλα φορολογικά στοιχεία και να διαφύγουν από την υποχρέωση απόδοσης των προβλεπόμενων φόρων ή δασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου