LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ποινές φυλάκισης 115 ετών για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας!

Ποινές φυλάκισης που φτάνουν τα 115 χρόνια επέβαλε το δικαστήριο στους πέντε...
hleia
από τους έξι κατηγορούμενους για τις φονικές πυρκαγιές του 2007, που προκάλεσαν το θάνατο 36 ανθρώπων στην περιοχή της Ζαχάρως.
Το δικαστήριο επέβαλε μικρότερες ποινές από εκείνες που είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζητούσε ποινή πέντε ετών για κάθε θάνατο, ανεβάζοντας τις συνολικές ποινές στα 190 χρόνια για το σύνολο των κατηγοριών!.
Οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι πέντε από .....


τους έξι κατηγορούμενους είναι εμπρησμός δάσους, εμπρησμός εξ αμελείας ανθρωποκτονία κατά συρροή απο αμέλεια, για τους 36 νεκρούς της πυρκαγιάς.
Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν:
Πανταζής Χρονόπουλος (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως): 48 μήνες για τον εμπρησμό δάσους 36 μήνες για τον εμπρησμό εξ αμελείας και 36 μήνες για κάθε θάνατο (συνολική ποινή φυλάκισης 59 έτη και 6 μήνες)
Παναγιώτης Τσούρας (τότε πυροφύλακας Μίνθης): 48 μήνες για τον εμπρησμό δάσους 36 μήνες για τον εμπρησμό εξ αμελείας και 36 μήνες για κάθε θάνατο (συνολική ποινή φυλάκισης 59 έτη και 6 μήνες)
Σοφία Νικολοπούλου (ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά): 42 μήνες για τον εμπρησμό δάσους 30 μήνες για τον εμπρησμό εξ αμελείας και 30 μήνες για κάθε θάνατο (συνολική ποινή φυλάκισης 49 έτη και 9 μήνες)
Χαράλαμπος Καφύρας (νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Νομάρχης Ηλείας το 2007): 42 μήνες για τον εμπρησμό δάσους 30 μήνες για τον εμπρησμό εξ αμελείας και 30 μήνες για κάθε θάνατο(συνολική ποινή φυλάκισης49 έτη κια 9 μήνες)
Νίκος Μιχαλόπουλος (τότε επικεφαλής του Π.Κ. Κρεστένων): 30 μήνες για κάθε θάνατο των τριών εποχικών (συνολική ποινή φυλάκισης 5 έτη)
Αθώος κρίθηκε ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Φώτης Παππάς.
Στους Σοφία Νικολοπούλου και Χαράλαμπο Καφύρα, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.
Σημειώνεται ότι μετά τη συγχώνευση, οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι φυλάκιση 10 ετών  για τους Χρονόπουλο, Τσούρα, Νικολοπούλου και Καφύρα και 5 ετών για τον Μιχαλόπουλο. Ωστόσο, το δικαστήριο έδωσε στην έφεση των κατηγορουμένων ανασταλτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου