LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα από την έντονη βροχόπτωση


Η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε ήδη να επέμβει σε πέντε περιπτώσεις πλημμυρών σε υπόγεια στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Ακρωτηρίου και στην οδό Αίαντος.
Συνεργεία της πυροσβεστικής κλήθηκαν για αντλήσεις υδάτων επίσης στο Μαζαράκι αλλά και στις Κυδωνιές.
Στο λιμάνι της Πάτρας, το  Superfast 1 κατα τον κατάπλου του στο λιμάνι της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, προσέκρουσε με την πλώρη στην πρύμνη του ε/γ-ο/γ Κρήτη ΙΙ, το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ........


ελαφρές ζημιές.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ διευθύνσεως νοτιονατολικής. Στο Superfast I επέβαιναν 210 επιβάτες.
Το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου των δύο πλοίων μέχρι να επιθεωρηθούν.
Το Superfast Ι έχει δρομολόγιο στις 18.00 για Μπάρι και το Κρήτη ΙΙ τα μεσάνυχτα για Βενετία.
Η παρατεταμένη μπόρα στο Αγρίνιο, προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους του Αγρινίου και στην ομαλή κίνηση των οχημάτων. Με το σταμάτημα πάντως του φαινομένου, η κατάσταση βελτιώθηκε.
Η καταιγίδα σύμφωνα με το agriniopress.gr κράτησε για αρκετή ώρα και έτσι σε αρκετούς δρόμους, η στάθμη του νερού ανέβηκε δημιουργώντας προβλήματα σε οχήματα αλλά και πεζούς.
Η κατάσταση όμως βελτιώθηκε αμέσως, όταν το φαινόμενο περιορίστηκε. Σε γενικές γραμμές το δίκτυο των ομβρίων λειτούργησε αποτελεσματικά, αφού η ΔΕΥΑΑ, ενημερωμένη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα για σήμερα και αύριο Σάββατο, τις προηγούμενες μέρες προχώρησε σε καθαρισμό φρεατίων και σε άλλες προληπτικές παρεμβάσεις.
Πλημμυρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη σε ολόκληρο το Ηλειακό Κάμπο. Όπως καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου σε Βαρθολομιό και Αμαλιάδα τα ύψης βροχής ξεπερνούν τα 80 και πλησιάζουν τα 90 χιλιοστά ενώ οι σφοδρές καταιγίδες συνεχίζονται.
Η πόλη της Γαστούνης όπως αναφέρει το ilialive.gr έχει πλημμυρίσει.
Η κίνηση στην Εθνική Οδό Πύργου - Πατρών από το ύψος της Αμαλιάδας προς Πάτρα γίνεται με μεγάλη δυσκολία ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη της εθνικής.
Παράλληλα, οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί με τον μετεωρολογικό σταθμό στο Κατάκολο να καταγράφει ταχύτητα ανέμου 85 χιλιόμετρα την ώρα, 9 μποφόρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου