LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Χειροπέδες σε δύο bloggers στην Αθήνα

Με τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης, της απόπειρας παράνομης βίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση συνελήφθησαν στην Αθήνα από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες διαχειριστές blogs. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 50 και 38 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαβιβάσθηκε ...............

κατεπείγουσα δικογραφία από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος των διαχειριστών-υπεύθυνων συγκεκριμένου ιστότοπου, μέσω του οποίου διαπράττονταν οι αξιόποινες πράξεις με την ανάρτηση δημοσιευμάτων.
Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και αστυνομικοί διενεργήσαν έρευνα στην οικία των κατηγορουμένων, κατά την διάρκεια της οποίας ταυτοποιήθηκε ψηφιακά από την επιτόπια έρευνα ότι οι μετέπειτα συλληφθέντες ήταν όντως οι διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας, μέσω της οποίας υλοποιούνταν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις.
Επιπλέον, κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού από χειρόγραφες σημειώσεις, το οποίο αποδείκνυε την παράνομη δράση των δραστών, καθώς και σημειώσεις με καταγγελλόμενα σε βάρος κρατικών λειτουργών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 50χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε εκτίσει συνολική ποινή καθείρξεως 16 ετών.
Στην οικία των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ,
• ένδεκα (11) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι (cd-dvd),
• μια (1) δισκέτα Η/Υ,
• ένα (1) σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις,
• δύο (2) φύλλα χάρτου με χειρόγραφες σημειώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου