LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΔΕΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ανέλαβε και επισήμως την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στο υπουργείο Δικαιοσύνης η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, σε ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο ελληνικό indymedia.

  • προειδοποιούν για νέα χτυπήματα ως απάντηση στη στάση του δικαστηρίου απέναντι στα αιτήματα των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης και των άλλων κατηγορούμενων
  • «ανακοινώνουν» την επίσημη συνεργασία τους με άλλες οργανώσεις του εξωτερικού
Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων η προκήρυξη αναφέρει:
Για το πακέτο - βόμβα στο υπουργείο: «Ως την πιο ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των μελών του πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στους αξιοπρεπείς συντρόφους στείλαμε εμπρηστικό πακέτο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος για την άρνηση του ενός εκ των δύο απαιτήσεων των συντρόφων για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης». Μάλιστα διαψεύδουν τον υπουργό στο θέμα της ισχύος της εκρηκτικής ύλης, λέγοντας ότι «τα μέτρα προφύλαξης ήταν ίδια με αυτά των προηγούμενων 14 πακέτων ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος άσχετος».
Για επόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα το επόμενο διάστημα, ως απάντηση στη στάση του δικαστηρίου έναντι των αιτημάτων των κατηγορουμένων: «Εδώ δεν χωρούν ούτε συναισθηματισμοί ,ούτε ανθρωπιστικές συμπάθειες. Είναι θέμα καθαρής συνείδησης. Αν οι αξίες και ο ηθικός κώδικας ανθρώπων που πιστεύουν ακόμα στην αναρχία και την ομορφιά της, τους επιτρέπει να αργοπορούν την επίθεσή τους και να ασπάζονται δικαιολογίες, ας μείνουν μακριά από την υπόθεση. Εμείς δεν θα τους περιμένουμε ούτε και η ιστορία».
Για την αντιδικία κατηγορούμενων και δικαστηρίου: «Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι αντιεξουσιαστής για να καταλάβει τον απροκάλυπτο φασισμό, που επικρατεί στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Η άρνηση της τοποθέτησης μικροφώνων για την καταγραφή των πρακτικών της δίκης και η κράτηση των ταυτοτήτων όσων αλληλέγγυων θέλουν να βρεθούν δίπλα στους κατηγορουμένους είναι οι “αρετές” του θαυμαστού κόσμου της δημοκρατίας. Αυτοί που με τις ληστρικές τους ορέξεις έχουν υποθηκεύσει την ζωή ενός ολόκληρου πληθυσμού, τώρα μιλάνε για “δυσβάσταχτο κόστος των μηχανημάτων απομαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης”  ενώ ταυτόχρονα επαναφέρουν στην σύγχρονη ιστορία την έκδοση νέων πιστοποιητικών φρονημάτων, φακελώνοντας ασύστολα τον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει τη δίκη, εξυπηρετώντας προφανώς όχι και τόσο “αθώους” σκοπούς, αλλά την τροφοδότηση των καταστατικών της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής.
Επισημοποιούν επίσης τις διεθνείς διασυνδέσεις της οργάνωσης: «από εδώ και πέρα ο παράνομος τομέας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς θα συμμετέχει και αυτός στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία.
Για τη στάση των ΜΜΕ: «Δεν είναι τυχαίες κάποιες συμπτώσεις όπως η ευκολία με την οποία η αστυνομία και οι εισαγγελείς γεμίζουν φωτογραφίες υπόπτων τις οθόνες τηλεοράσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, για να αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι οι άνθρωποι αυτοί, όπως η αναρχική Φαίη Μέγερ ή ο Κ.Σ. που συνελήφθη ως ύποπτος για ληστεία στη Θεσ/νίκη τελικά δεν είχαν καμία σχέση με τις “κατηγορίες” που τους απέδιδαν».
Διαχωρίζουν επίσης τη θέση τους από Π.Μασούρα, Γ.Καραγιαννίδη, χαρακτηρίζοντάς τους όχι «συντρόφους» όπως τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, αλλά «αξιοπρεπείς επαναστάτες».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο της προκήρυξης γίνεται λόγος για «αντιφάσεις» στο θέμα των μεταναστών, σχετικά με τα γεγονότα στη Νομική., αλλά και το κλείσιμο του κειμένου με απόσπασμα από την Ασκητική του Καζαντάκη...

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου