LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Άγρια επίθεση στον Στέλιο Μάινα στο κέντρο της Αθήνας

Δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει τους μετανάστες.

Ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας, αποκάλυψε πως...το βράδυ της Παρασκευής, δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς στη γειτονιά του, στην περιοχή της Βικτωρίας.
Σοκαρισμένος ο Στέλιος Μάινας δήλωσε ότι ενώ περπατούσε με το σκύλο του στο κέντρο της Αθήνας, δέχθηκε την επίθεση από δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι προσπάθησαν.............

να του αφαιρέσουν το κινητό. Όπως αναφέρει ο ίδιος αντιστάθηκε και κατάφερε να ρίξει και τον έναν από τους δύο ληστές κάτω. Τότε όπως ισχυρίζεται ο ηθοποιός δέχθηκε την επίθεση από ολόκληρη ομάδα αλλοδαπών, οι οποίοι μάλιστα άρχισαν να του πετούν μπουκάλια. Ο ίδιος δηλώνει ότι φοβήθηκε πραγματικά για τη ζωή του και έχει καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά δικαιολόγησε την πράξη τους αυτή και δεν έπαψε να τους υποστηρίζει. ''Είναι λογικό οι άνθρωποι που ''παστοποιούνται'' σε ένα τετραγωνικό, να θέλουν να ξεσπάσουν την οργή τους στο διπλανό τους'', δήλωσε, μια άποψη που υποστηρίζει και σε πρόσφατο κείμενό του, που δημοσίευσε στο διαδίκτυο.
Στο συγκεκριμένο κείμενο μάλιστα, αναφερόταν στην προσφορά και τον κόπο των αλλοδαπών σε διάφορες εργασίες που εκετελούνται στην Ελλάδα.

Το κείμενο του Στέλιου Μάινα

«Ο πνευματικός κόσμος δεν σιωπά. Έχει μείνει ενεός και εμβρόντητος βλέποντας να χάνονται ένα ένα τα δικαιώματα που ο λαός μας με αίμα κατέκτησε. Ο πνευματικός κόσμος δεν σιωπά. Περιμένει να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός που σηκώνουν μέρα με τη μέρα οι γκρεμισμένες κατακτήσεις του.
Ο πνευματικός κόσμος δεν σιωπά, στέκει και συλλογάται πριν άκριτα μιλήσει. Αλλά τώρα που αυτές οι κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν στο τόπο μας, τώρα που η φωτιά έφτασε και στο δικό μας σπίτι, τώρα είναι η ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.
Τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι βοήθησαν να ετοιμαστεί η Αθήνα των Ολυμπιακών, ποιους καταπλάκωσαν τα χώματα κι οι πέτρες απ το Μετρό μας, τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι βοηθούσαν και βοηθούν στα χτήματά μας, ποιοι μαζεύουν τις ελιές μας, ποιοι ποτίζουν τις φράουλές μας, ποιοι μαζεύουν τα δίχτυα απ΄ τις τράτες και τα καΐκια μας, ποιοι φρόντιζαν και φροντίζουν τους ανήμπορους ηλικιωμένους μας, ποιοι καθαρίζουν τα σπίτια μας, τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε. Ποιοι έχτισαν τις οικοδομές μας με τρία ένσημα το μήνα.
Τώρα, σε αυτούς τους καιρούς της βαρβαρότητας είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τη συλλογικότητα και τον πολιτισμό μας. Ας μην κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά που μας έχει απομείνει, ας σταθούμε αλληλέγγυοι σ αυτούς που η απεργία πείνας είναι το ύστατο όπλο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου