LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Τον αρχηγό των ειδικών δυνάμεων της εθνικής φρουράς, Αγκίμ Λούπο, συνέλαβαν οι αλβανικές αρχές για τις δολοφονίες 4 διαδηλωτών, που σημειώθηκαν κατά τα αιματηρά επεισόδια, στις 21 Ιανουαρίου, μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, στα Τίρανα.

Σε βάρος του Αγκίμ Λούπο και άλλων 5 ανώτατων αξιωματικών των.....................

 δυνάμεων ασφαλείας είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τη Γενική Εισαγγελία, τα οποία το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αρνιόταν να εκτελέσει.
Σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών και Αλβανών εμπειρογνωμόνων, η σφαίρα 9 χιλιοστών που βρήκε το πρώτο θύμα, μπροστά στην είσοδο του πρωθυπουργικού μεγάρου, προήλθε από το αυτόματο όπλο MΡ 5 του Λούπο.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα είχε αρνηθεί αρχικά να παραδώσει την ηγεσία της εθνικής φρουράς, λέγοντας πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
"Μετά τη συμμετοχή και Αμερικανών ανακριτών στη διερεύνηση της υπόθεσης, η αλβανική κυβέρνηση συνεργάζεται και θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τη Γενική Εισαγγελία για τη διαλεύκανση των αιματηρών επεισοδίων και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων για τους θανάτους τεσσάρων ανθρώπων", δήλωσε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου