LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των ημερήσιων καιι εβδομαδιαίων εφημερίδων πλην των αθλητικών, με αλφαβητική σειρά, έχουν ως εξής:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολες οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων"

"Νέο σοκ περιμένει εντός του 2011 τους δημοσίους υπαλλήλους αφού η κυβέρνηση, κατ' απαίτηση του ΔΝΤ, εξετάζει με περισσή σοβαρότητα ακόμη και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας".



ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σύνταξη για όλους στα 67"

"Μισθολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακό "Νταχάου" επιφυλάσσει για τους Ελληνες η συμφωνία που συνυπέγραψε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό έκτακτο Ευρω-συμβούλιο".



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νέα βόμβα για την ψήφο των μεταναστών"

"Η απόφαση-σταθμός του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει τον νόμο για την ψήφο των αλλοδαπών, στηρίζεται, μεταξύ άλλων, και στο άρθρο 1 του Συντάγματος που δεν επιτρέπεται η αναθεώρησή του...".



ΕΘΝΟΣ: "Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο μισθολόγιο"

"Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει σημαντικές αλλαγές στις αμοιβές τους. Χαμένοι είναι περίπου 30.000 υψηλόμισθοι. Αντίθετα, κερδίζουν χαμηλόμισθοι της ίδιας βαθμίδας, που θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται μέχρι και 15%".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δεν είμαστε χοιρίδια για... "μαρκάρισμα"

"Η αυριανή συγκέντρωση των Ελλήνων, στο Σύνταγμα, αποκτά όχι μόνον ιδιαίτερη σημασία, αλλά και συνέχιση της πνευματικής και ψυχικής οντότητάς τους. Αυτονοήτως δε η συγκέντρωση αυτή συνδέεται άρρηκτα και με την θρησκευτική υπόστασή μας".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ετήσιο γερμανικό "χαράτσι" 7.000 ευρώ για κάθε Ελληνα"

"Η λύση που προωθείται είναι η μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων κατά ένα τρίτο", υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Προβλέπει ότι τα εισοδήματα θα συρρικνωθούν από τις 24.000 ευρώ στις 17.000 ευρώ και θα εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τι πληρώνω- τι πληρώνω- Ο χάρτης του εργολαβικού παραδείσου, που έχτισαν οι κυβερνήσεις"

"Δρόμοι στρωμένοι με ευρώ, έργα χτισμένα με χρυσάφι. Πάρτι υπερβάσεων και αποικιοκρατικών παραχωρήσεων. Ο Ελληνας πολίτης πληρώνει τους μεγάλους οδικούς άξονες μέχρι και 12 φορές ακριβότερα από την Ισπανία, χώρα που έχει το ίδιο γεωγραφικό ανάγλυφο με την Ελλάδα!".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " "Κούρεμα" 15% στους μισθούς- Ιδιωτικός τομέας"

"Οι συμβάσεις και κατ' επέκταση οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα θα αποτελέσουν το "κύριο πιάτο" της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011- και ιδιαίτερα κρίσιμης- συνάντησης ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)".



ΕΣΤΙΑ: "Πού οδηγούν οι προτάσεις Μέρκελ"

"Στην Ελλάδα υπάρχει μία παρεξήγησις. Θεωρείται ότι οι θέσεις της κ. Μέρκελ αποβαίνουν εις βάρος των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών. Ενώ πρόκειται περί του αντιθέτου".



Η ΑΥΓΗ: "Σύμφωνο -βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ"

"Μια βραδυφλεγή πολιτική βόμβα στα θεσμικά θεμέλια της Ενωσης έβαλε στο χθεσινό έκτακτο, ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής η Γερμανία με την πρότασή της, που προσυπογράφει και η Γαλλία, για την υιοθέτηση ενός "συμφώνου ανταγωνιστικότητας".



Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ποινικοποιούν το κίνημα των διοδίων"

"Στην ποινικοποίηση της μη πληρωμής εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες και στα διόδια προχωρεί με διαδικασίες-εξπρές η κυβέρνηση. Το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρεί στην άμεση θεσμοθέτηση της ποινικοποίησης θορυβημένο από τη διόγκωση του κινήματος, με χιλιάδες πολίτες να αρνούνται την πληρωμή τόσο στα διόδια των εθνικών οδών όσο και στις αστικές συγκοινωνίες".



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα- Οι αυστηροί όροι που θέτει η ΕΕ"

"Πρόσθετο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά με αυστηρούς όρους και διαρκή παρακολούθηση σε πολιτικό πλέον επίπεδο, σημαδοτούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνήλθε χθες στις Βρυξέλλες".



Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ξεχάστε τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα- Μήνυμα της ΓΣΕΕ με τριπλό αποδέκτη, τρόικα, κυβέρνηση και εργοδότες"

"Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ζήτησε να "εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για περικοπές" και να τηρήσει το κράτος το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε ομόφωνα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις".



Ο ΛΟΓΟΣ: "Κορυφώνεται η κόντρα Λοβέρδου-γιατρών ΙΚΑ"

"Σε 24ωρη απεργία προχωρά από χθες το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ. Εως τις 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία, από την ερχόμενη Τρίτη έως την Πέμπτη, προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας".



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φτήνεμα των εργατών και μπίζνες στην Ενέργεια"

"Την πλήρη απελευθέρωση του τομέα της Ενέργειας προς όφελος των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, μέχρι το 2014, με την ταυτόχρονη δημιουργία νέων δικτύων και αγωγών για τη μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου αποφάσισαν στη Σύνοδο Κορυφής".



ΤΑ ΝΕΑ: "Μέρκελ- Ετσι θα σας σώσω"

"Εντολή για ευρωλιτότητα έδωσε χθες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών η Ανγκελα Μέρκελ, παραπέμποντας στον Μάρτιο τα μέτρα στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης".



ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: " "Ηφαίστειο" το μεταναστευτικό"

"1,5 εκατ. αλλοδαποί στην Ελλάδα- Πρώτη στην Ευρώπη αναλογικά σε μουσουλμανικό στοιχείο η χώρα μας. Ξεκινούν έφοδοι σε σπίτια του κέντρου".



PRESS TIME: "Θωρακισμένες λιμουζίνες- Γκρίνιες για τη χλιδή, αλλά οι υπουργοί φοβούνται ότι είναι στόχος"

"Για Παπακωνσταντίνου και Παπουτσή: αυτοκίνητα αξίας 480.000 ευρώ το ένα. Οι 7άρες... αντιαρματικές BMW με εσωτερικές επενδύσεις, αλεξίσφαιρα τζάμια και τα run-flat λάστιχα".



ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυθαίρετα- Πρόστιμα μέσω δορυφόρου"



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέα απειλή από το Βερολίνο- Εμμένει στους σκληρούς όρους η Μέρκελ"



Οικονομικός Τύπος



ΕΞΠΡΕΣ: "Σύμφωνο για σύγκλιση με σοβαρές διαφωνίες"

"Με ισχυρές διαφωνίες οι χώρες της ευρωζώνης κινούνται πλέον στο ρυθμό του "Συμφώνου σύγκλισης", το οποίο θα οριστικοποιηθεί στη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου".



ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεγάλο βήμα στην ΕΕ- Βαθιά ανάσα για την Ελλάδα"

"Bonus 2 δισ. κάθε χρόνο στο χρέος από την ευρωλύση. Μείωση κόστους εξυπηρέτησης τόκων, περιορισμός δανειακών αναγκών και χρέους, αποκλιμάκωση spread."



ΚΕΡΔΟΣ: "Αλληλεγγύη με αντάλλαγμα τη νομοθετημένη λιτότητα"

"Το πρώτη βήμα για την οριστική λύση της ελληνικής κρίσης και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ έγινε χθες στις Βρυξέλλες- μίας λύσης όμως που θα περάσει μέσα από σκληρά παζάρια έως το Μάρτιο, και, κυρίως, μέσα από επίπονες δεσμεύσεις αυστηρής λιτότητας".



Η ΑΞΙΑ: "Στο τραπέζι η επαναγορά του ελληνικού χρέους"

"Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην "Α". Η αλλαγή των όρων δανεισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο θα αφορά και τη χώρα μας. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. έχει αποφασισθεί και θα εναρμονιστεί με αυτόν της Ιρλανδίας".



Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρώτο ευρωπαϊκό βήμα για κοινή οικονομική πολιτική"

"Σε πορεία συντονισμού των οικονομικών πολιτικών μπήκαν από χθες οι χώρες της Ευρωζώνης με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ενώ οι κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους της Ευρωζώνης αναμένεται να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής το Μάρτιο".



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Η επ-ανάσταση των ομολόγων- Συνολική λύση τον Μάρτιο- Τι θα αλλάξει για οικονομία, τράπεζες, ΧΑ, Ταμεία"

"Νέες προοπτικές προδιαγράφει για την Ελλάδα η δρομολογηθείσα από τη χθεσινή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής συνολική λύση στην κρίση χρέους, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί το Μάρτιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου