LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού

Αναχώρησαν στις 9 το πρωί από την Ελευσίνα για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τρία αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της επιχείρησης επαναπατρισμού των 215 Ελλήνων.
Λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροπλάνου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, δήλωσε: «Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 .......

από τους δικούς μας ανθρώπους, από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά»,

Ο κ.Δόλλης επιβαίνει ως συντονιστής της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επιστροφή αναμένεται μετά τις 4 το απόγευμα, ανάλογα με τη διάρκεια του χρόνου επιβίβασης των Αιγυπτιωτών.
«Πιστεύω, μέχρι να φτάσουμε να έχουν οργανωθεί. Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους», είπε ο κ. Δόλλης.

«Είναι εύκολο να κάθεσαι σε μια υπουργική καρέκλα και να κάνεις αναλύσεις. Το λίγο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να βοηθήσει τους πολίτες της», κατέληξε ο υφυπουργός.
Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Αλεξάνδρειας, Γιάννης Τσιόκας, έκανε έκκληση για την άμεση ανταπόκριση των ελληνικών αρχών για την αποστολή αεροπλάνων, «αλλιώς κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Προσέθεσε επίσης ότι η ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας αναλαμβάνει με δική της ευθύνη να μεταφέρει τους παροίκους στο αεροδρόμιο.

Αντίθετα, μικρότερη είναι η ανησυχία στην παροικία του Καΐρου. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου, Χρήστος Καβαλής, δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου