LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συνέλαβαν Άραβες ύποπτους για τρομοκρατία

Στην σύλληψη ενός Παλαιστινίου, για εθνικούς λόγους, προχώρησαν χθες το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας, μετά το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ότι Άραβας τρομοκράτης βρίσκεται στην Ελλάδα΄.........

 και προετοιμάζει κτύπημα.Μαζί του συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, επίσης παλαιστίνιος.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πριν από λίγο καιρό συνελήφθη ένας ακόμη Άραβας, ονόματι Μοχάμεν Μουσά, προκειμένου να απελαθεί. Η σύλληψή του, όπως και των άλλων δύο, έγινε για παράνομη είσοδο στην χώρα.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο τρομοκράτης είναι μέλος της τρομοκρατικής οργανώσεως «Φατάχ Αλ Ισλάμ», μίας λιβανέζικης ομάδος, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και έχει «υπό τις εντολές του», σειρά εξτρεμιστών.
Η εφημερίδα προσθέτει πως «ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο, στους οποίους πρόσφερε χρήματα, πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών του». Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει βόμβα σε αμαξοστοιχία στην Γερμανία, το 2006.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ και οι τρεις συλληφθέντες ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά δεν είχαν αναπτύξει δραστηριότητα η οποία να παραπέμπει σε προπαρασκευή τρομοκρατικής οργάνωσης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου