LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΗΣΤΩΝ

Συνελήφθησαν χθες 18-9-2010 και ώρα 22.00’ στα χρονικά όρια του αυτοφώρου, τρεις Ελληνες , κάτοικοι Αθηνών,  δύο άνδρες ηλικίας 27 και 28 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 35 ετών, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε ληστεία.

Tην 11.20΄ώρα της 17-9-2010 τέσσερις ένοπλοι δράστες φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας την ώρα που πολίτες πραγματοποιούσαν συναλλαγές και με την απειλή των όπλων ανάγκασαν υπαλλήλους και συναλλασσόμενους να γονατίσουν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000,00€


 και στη συνέχεια διέφυγαν επιβιβασθέντες σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες.
Αστυνομικοί , συμμετέχοντας στο σχεδιασμό πρόληψης και καταστολής ληστειών, προέβησαν σε περιμετρικό αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις.



Την 11.50΄ώρα της ιδίας Αστυνομικοί ακολουθώντας σε κοντινή απόσταση δύο ύποπτες μοτοσικλέτες με τις οποίες βάσει μαρτυριών είχαν διαφύγει οι δράστες, εντόπισαν στη θέση «Πανόραμα» της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της προαναφερόμενης 35χρονης συλληφθείσας και την ίδια να επιβαίνει στη θέση του οδηγού αναμένουσα τους δύο άλλους συλληφθέντες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν από τους Αστυνομικούς σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο.



Προσήχθησαν όλοι στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης και από την ενεργηθείσα προανάκριση απο το Τ.Α. Χαλκίδας και τη διεξαχθείσα αστυνομική έρευνα προέκυψαν σε βάρος τους αδιάσειστα στοιχεία για τη συμμετοχή τους στη διάπραξη της ληστείας.



Οι δύο άνδρες αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ως οι δύο εκ των τεσσάρων ενόπλων που εισέβαλαν στην τράπεζα, ενώ για την 35χρονη, προέκυψε από την ενεργηθείσα προανάκριση, συμμετοχή της στη διευκόλυνση διαφυγής των δραστών.



Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλες, σιδερογροθιά, τέσσερις σφαίρες των 9 mm καθώς και άλλα αντικείμενα τα οποία ερευνώνται.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν συνοδεία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή όπου έλαβαν 3ήμερη προθεσμία για να απολογηθούν.



Από την υπηρεσία μας συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο διαφυγόντων δραστών, καθώς και για τη συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου