LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος που αποσπούσε μεγάλα ποσά από εύπορους πολίτες

Στο αεροδρόμιο των Χανίων, συνελήφθη ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γαλλίας, καταγωγής Καμερούν, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, απάτη και αντίσταση. Ο δράστης είναι μέλος κυκλώματος με συνεργούς δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 46 και 42 ετών...........................


 οι οποίοι στις 5 Σεπτεμβρίου στα Χανιά, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο, 54χρονου εργολάβου οικοδομών, το χρηματικό ποσό των 310.000 ευρώ. Οι τρεις τους πίστευαν πως ο εργολάβος δεν είχε αντιληφθεί την κλοπή, καθώς ο ίδιος με υπόδειξη των αρχών συνέχισε την επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να αγοράσουν, όπως ήθελαν να φανεί, τρεις κατοικίες. Για το λόγο αυτό τον είχαν επισκεφθεί και στο σπίτι του την ημέρα που του πήραν τα χρήματα.


Οι δράστες επικοινώνησαν με συνεργάτη του 54χρονου για να παραστήσουν ότι έχουν συλληφθεί στις Βρυξέλλες, για κατοχή μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο τους δεσμεύτηκε και χρειάζονται 50.000 ευρώ ως εγγύηση για την απελευθέρωση τους και να επισκεφτούν τα Χανιά για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των ακινήτων. Ο 54χρονος εργολάβος οικοδομών, σε συνεννόηση με τις Αρχές, αποδέχτηκε την πρόταση και κλείστηκε ραντεβού στο αεροδρόμιο των Χανίων. Όταν ο 31χρονος έφτασε στο σημείο συνάντησης, αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις Γάλλοι υπήκοοι, μαζί με έναν 28χρονο ομοεθνή τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό να εξαπατούν οικονομικά εύπορους πολίτες, αφαιρώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι ίδιοι δράστες τον περασμένο μήνα, με τη συνήθη τακτική τους, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο 66χρονου ιατρού από την Αθήνα το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου