LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Απαγόρευσαν οι Τούρκοι την λειτουργία στην Αγία Σοφία και την είσοδο των προσκυνητών στην Τουρκία

Απαγόρευσαν οι τουρκικές αρχές, όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, την τέλεση της λειτουργίας στην Αγία Σοφία και επίσης απαγόρεψαν στους προσκυνητές που είχεαν ξεκι΄νήσει από όλο τον κόσμο να εισέλθουν στην Τουρκία! Τη σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει ομάδα με επικεφαλής
τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, Κρις Σπύρου, ο οποίος και ανακοίνωσε, με δήλωση του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», την απαγόρευση εισόδου τους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου, ο κ. Σπύρου σε δηλώσεις από την Αλεξανδρούπολη (απ' όπου το πρωί θα ξεκινούσε για την Κωνσταντινούπολη) γνωστοποίησε ότι έλαβε από τις τουρκικές αρχές έγγραφη απαγόρευση με την οποία μάλιστα χαρακτηριζόταν το εγχείρημά τους "προκλητικό". Οπως μάλιστα επεσήμανε, με το ίδιο έγγραφο απαγορευτόταν κι η είσοδός στους στην Τουρκία.
Από επίσημης ελληνικής πλευράς το όλο εγχείρημα είχε μείνε απόλυτα ακάλυπτο και παρασκηνιακά γινόταν προσπάθεια να μην πραγματοποιήσουν οι προσκυνητές τον στόχο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου